Beveiliging WordPress en Joomla installaties

Wellicht heeft u het recent al gehoord of gelezen. “Botnet probeert massaal in te loggen op WordPress-sites”, schreef Nu.nl. “Nederland in top 5 aangevallen WordPress- en Joomla-sites”, schreef Webwereld.nl.

Ook WordPress en Joomla websites die gehost worden bij Slash, zijn de afgelopen maanden het doelwit van massale brute-force aanvallen. Bij deze aanvallen proberen grote aantallen gehackte computers en servers verspreid over de hele wereld, duizenden keren per minuut in te loggen op de admin omgevingen van WordPress en Joomla met veel voorkomende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Slash heeft nu een beveiliging uitgerold die een pagina plaatst voor het login formulier van uw admin omgeving. Zo wordt uw website beveiligd tegen deze brute-force aanvallen.